5 asiaa, jotka tulevat sinulle yllätyksenä, kun aloitat oman podcastin

YKSI

Jos RSS feed ei ole ennästään tuttu niin ei sitä kyllä oikein ymmärrä vieläkään. Ilmeisesti se on linkki, jonka avulla pystyt lisäämään podcastin eri palveluihin. Lisättyäsi sen esimerkiksi Spotifyyn, se hakee automaattisesti uudet jaksot sinne julkaistavaksi. Eli linkkaamista ei tarvitse tehdä joka kerta erikseen. Onneksi, koska podcastin julkaisemisessa on muutenkin tarpeeksi työtä.

KAKSI

Joudut todennäköisesti säheltämään podcastin logon kanssa. Se ei niin näppärästi aina menekkään usealle julkaisualustalle. No, jos et logon kanssa sähellä niin jonkun muun kanssa sitten. Lupaan, ei tule menemään kuin Strömsössä.

KOLME

Pelkkä audio ei riitä. Tuota muutakin sisältöä kuin audiota. Ihmisiä kiinnostavat muut ihmiset, joten ota kuvia vieraiden kanssa, kuvaa behind scene matskua. Tämän jälkeen jaa materiaalia sinne, jossa kohdeyleisösi viihtyy. Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa tai printtaa ja jaa kadulla kuin vaaliehdokas konsanaan. Mainosta se on kaikki.

NELJÄ

Jäät koukkuun! Alat seuraamaan useita muiden julkaisemia podcasteja ja mieleesi tulee koko ajan lisää ideoita. Mutta…. Kaikki ideat eivät ole toteutuskelpoisia, muista miettiä ovatko ne kohdeyleisöä kiinnostavia.

VIISI

Todennäköisesti olet hyvin itsekriittinen. Älä kuitenkaan häpeä sitä mitä teet, jaa tekemääsi podcastia ja tuottamaasi sisältöä rohkeasti! Kerro uusille tuttaville ja pommita somekanavasi täyteen linkkejä. Muista kuitenkin antaa seuraajillesi myös arvoa: miksi heidän kannattaisi kuunnella, mitä vinkkejä he voivat saada uusimmasta jaksosta, kuka oli vieraana ja niin edelleen!

Recording

Studio Empire auttaa sinua oman podcastisi kanssa. Laita viestiä niin sovitaan tapaaminen ja tule käymään Studio Empirellä. Mietitään kahvikupposen äärellä sinun omaa podcastiasi! Me tarjoamme apua suunnitteluun, äänittämiseen, editointiin, julkaisuun ja markkinointiin. Tervetuloa Studio Empirelle!