Studio Empiren tarina - Mistä kaikki on saanut alkunsa?

Studio Empiren avaaminen tapahtui vauhdilla, mutta ajatus studiosta on kytenyt jo jonkin aikaa. Mistä asti palikat ovat alkaneet loksahdella paikoilleen?

Toimiston ovella

Valmistuttuani Vaasan ammattiopistosta media-assistentiksi vuonna 2015, ihmettelin, kuinka tyhjän päälle loppujen lopuksi jäin osaamiseni kanssa. Tuoreessa muistissa oli kultainen leikkaus, hiusvalo ja kameran asetukset, mutta ei enää paikkaa missä studiokuvauksia voisi toteuttaa. Tässä vaiheessa haave omasta studiosta ei vielä kytenyt, mutta innostus ja osaaminen kuvaamiseen ja yrittäjyyteen kasvoi kasvamistaan. Pidettyäni välivuoden täysipäiväisenä yrittäjänä hain opiskelemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun ja pääsin opiskelemaan liiketaloutta.

Kirjoitin opiskelujen aikana yhteensä kolme liiketoimintasuunnitelmaa ja yksi niistä oli vuokrattavalle studiolle. Työskentelin opiskelujen aikana asiantuntijoiden yhteisössä Crazy Townilla ja näin läheltä, miten työn tekeminen alkaa muuttua. Työ on liikkuvaa, joustavaa ja monipuolista. Loppujen lopuksi esimerkiksi markkinointia ja liiketoiminnan kehittämistä tehdään itse, hyvin rajallisin budjetein. Silloin itselle ei aleta hankkimaan laitteita, mutta henkilöstöltä saattaa löytyä osaamista esimerkiksi kuvaamiseen. Harvoin yritykseltä myöskään löytyy sellaisia tiloja, jotka sopivat valaistukselta kuvausten toteuttamiseen. Työyhteisöstäni sain positiivista palautetta idealle ja se lisäsi intoani laittaa ideani toteutukseen.

Ideallani osallistuin GrowUp Students kilpailuun syksyllä 2018. Se on Seinäjoen, Vaasan ja Tampereen ammattikorkeaopiskelijoille tarkoitettu yritysideakilpailu. Siellä sain hyviä näkökulmia yrityksen toteuttamiseksi ja uutta puhtia. Idealla ei kilpailua voitettu, mutta onneksi se antoi vain lisää intoa näyttää, että tämän minä vielä toteutan.

Ja niin kävi. Hakiessani starttirahaa maaliskuussa 2019, kirjoitin liiketoimintasuunnitelmaan studiosta näin: ”Studio on vuokrattavissa kaikille: aloittaville valokuvaajille/videokuvaajille, vloggaajille, eri alojen yrityksille, freelancereille ja yksityishenkilöille. Studiolla halutaan madaltaa aloittavien kuvaajien ja yrittäjien kynnystä lähteä toteuttamaan itseään. Heidän ei tarvitse ostaa itselleen kaikkia laitteita, vaan voivat aloittaa liiketoiminnan ja vuokrata studiota tarvitsemakseen ajaksi. Yrityksen arvoja ovat itsensä toteuttaminen, yrittäjyys, omatoimisuus ja yhteisöllisyys.”

Sain hyväksytyn starttirahapäätöksen päivässä.

Valmistuin tradenomiksi SeAMKista maaliskuussa 2019 ja olin muuttanut Tampereelle jo helmikuussa. Alkuvuodesta asti olin etsinyt studiolle sopivia tiloja ja maaliskuussa ne löytyivätkin. Huhtikuun 1. päivä hain avaimet tilaan ja sen jälkeen ollaankin menty lujaa. Studio oli asiakaskunnossa 18 päivässä.

Idealla olen osallistunut myös pirkanmaalaisille nuorille yrittäjille suunnattuun liikeideakilpailuun keväällä 2019. Silloinkaan rahkeet eivät riittäneet voittoon, mutta pääsin finaaliin kuuden parhaan joukkoon. Kilpailuun hakijoita oli yhteensä 150. Kilpailu oli Uusyrityskeskus Ensimetrin järjestämä. Näin kaikki on saanut alkunsa. Mahtavaa, että unelma on toteutunut ja olen saanut hienon vastaanoton Tampereella studiolleni! Mielenkiintoista nähdä missä tilanteessa ollaan vuoden päästä!